U Srednjoškolskom centru “Gaudeamus” obrazujemo učenike IV stepena, što znači da školovanje u našim školama traje četiri godine. Svi naši nastavni planovi i programi su odobreni od Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, kao i od strane Pedagoškog zavoda Republike Srpske.

U Srednjoškolskom centru Gaudeamus obrazujemo učenike u ovim školama i smjerovima:

 • Gimnazija (opšti smjer i računarsko-informatički smjer),
 • Ekonomska škola (ekonomski tehničar i poslovno-pravni tehničar),
 • Ekološki tehničar,
 • Medicinska škola (medicinski tehničar, fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar i zubno-stomatološki tehničar).

 

GIMNAZIJA je predviđena za talentovane učenike koji još uvijek nisu izabrali svoje zanimanje za budućnost.

Opšti smjer

je odlična priprema za fakultet, a sa znanjima koja ovde stekne učenik može da bira šta će kasnije studirati u skladu sa svojim željama.

Računarsko-informatički smjer

je predviđen za učenike koji svoju karijeru žele usmjeriti ka polju informacionih tehnologija. Pored vrhunskih računarskih sala, prednost naše škole je i u čvrstoj vezi sa Univerzitetom za poslovne studije čiji su profesori sa Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn česti gosti na predavanjima koje organizujemo za naše učenike.

 

EKONOMSKA škola je pravo mjesto za obrazovanje učenika koji svoju budućnost vide u ekonomiji, biznisu i pravu. Školovanje u Ekonomskoj školi učenicima pruža razne mogućnosti: ova škola je odlična priprema za fakultete ekonomije, finansija, poslovnih studija, komunikologije, kao i studija prava. U našoj Ekonomskoj školi obrazujemo učenike na dva smjera:

ekonomski tehničar

poslovno-pravni tehničar 

 

EKOLOŠKI TEHNIČAR je zanimanje budućnosti i jedinstveno je na našim prostorima. Ovo je idealno zanimanje za učenike koji vole prirodu i žele da se bave ekologijom i zaštitom životne sredine. Organizacija nastave za ekološke tehničare podrazumijeva česte izlete u prirodu kao i posjete velikom broju ustanova koje se bave zaštitom životne sredine. Takođe, u okviru nastave učenici često slušaju gostujuća predavanja profesora sa Fakulteta za ekologiju sa Univerziteta za poslovne studije.

 

MEDICINSKA škola u Srednjoškolskom centru Gaudeamus jasno usmjerava učenike ka njihovoj budućnosti. Učenike u našoj Medicinskoj školi obrazujemo na dva smjera:

Medicinski tehničar

podrazumijeva sticanje opštih znanja iz medicinske struke i primjene određenih znanja u praksi. Nakon završetka školovanja učenici mogu nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu.

Fizioterapeutski tehničar

podrazumijeva sticanje opštih znanja iz medicinske struke i sticanje osnovnih znanja iz fizioterapije. Nakon završetka školovanja učenici mogu raditi u rehabilitacionim centrima ili specijalizovanim ambulantama te vrste ili nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu.

Zubno-stomatološki tehničar

Farmaceutski tehničar

Laborantski tehničar

Akušerski tehničar

 

Obrazovanje odraslih

U Srednjoškolskom centru Gaudeamus izvodimo programe obrazovanja odraslih sa smjerovima:

 • ekonomski tehničar
 • poslovno-pravni tehničar
 • trgovački tehničar
 • tehničar drumskog saobraćaja
 • vozač motornih vozila
 • medicinski tehničar
 • fizioterapeutski tehničar
 • veterinarski tehničar
 • varilac
 • obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica

Ono što Srednjoškolski centar “Gaudeamus” razlikuje od drugih škola je posvećenost. Za nas je svaki učenik jednako važan, a naše osoblje i nastavnici su tu da mu pomognu da uči, napreduje i razvija svoje talente.